Invordering van onbetwiste geldschulden | Het belang van een advocaat

July 11, 2017

 

Eén jaar geleden zag de nieuwe procedure voor invordering van onbetwiste geldschulden het levenslicht. Kort gezegd komt deze procedure er op neer dat een handelaar die zijn onbetwiste facturen niet betaald krijgt van een andere handelaar nu niet meer langs de rechtbank moet, maar deze facturen meteen kan laten invorderen door een gerechtsdeurwaarder. De doelstelling is duidelijk: een vlot, snel en efficiënt handels- en betalingsverkeer. De wet moet nog wat verfijnd worden, maar het opzet lijkt alleszins te slagen. Méér en méér handelaars kiezen voor deze nieuwe procedure. Bovendien worden de rechtbanken van koophandel daardoor niet meer overbelast met deze invorderingen en kunnen deze rechters meer tijd spenderen aan moeilijke juridische kwesties en kunnen zij deze ook sneller behandelen.

Ook in deze nieuwe procedure heeft een advocaat een groot belang. Het is immers enkel een advocaat die opdracht kan geven aan de gerechtsdeurwaarder. De advocaat moet beoordelen of de factuur inderdaad onbetwist is en in aanmerking kan komen voor een rechtstreekse invordering door een gerechtsdeurwaarder. In úw belang onderzoekt een advocaat dus eerst of de nieuwe eenvoudige, snelle en efficiënte procedure kan worden gevolgd. Het is immers ook in úw belang dat er niet onbesuisd gebruik gemaakt wordt van deze nieuwe procedure, maar dat aan alle voorwaarden is voldaan. (tvm)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte posts

De overheid komt, veelal onder het mom van veiligheid, regelmatig met een nieuw voorstel waarvan éénieder aanvoelt dat het in wezen zijn of haar priva...

Privacy matters, voor iedereen, alle dagen.

November 28, 2017

1/5
Please reload

Recente posts
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
BEL ONS

Tel: +32 51 63 55 96 

EMAIL ONS
Skype-icon-300x0-c-default.png